Firma Rehber

2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verildi

Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Stockholm Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Nobel Kimya Ödülü, kuantum noktalarının keşfi ve bunların nasıl oluşturulacağı konusundaki çalışmaları nedeniyle Moungi Bawendi, Louis Brus ve Aleksey Yekimov’a verildi.
Nobel Tıp Ödülü, Kovid-19’a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan nükleozid bazlarındaki modifikasyonlara ilişkin keşifleri nedeniyle Katalin Kariko ve Drew Weissman’a verildi.

NORVEÇLİ YAZARA EDEBİYAT ÖDÜLÜ KAZANDI

Nobel Edebiyat Ödülü, yenilikçi çalışmaları ve anlatılmayanı anlatan düzyazısı nedeniyle Norveçli yazar Jon Fosse’ye verildi. Fosse, Norveççenin iki yazılı dil biçiminden biri olan Nynorsk dilinde yazan ilk Nobel Edebiyat Ödülü sahibi kişi olarak kabul ediliyor.
Nobel Ekonomi Ödülü, kadınların işgücü piyasasındaki konumu üzerine yaptığı çalışma nedeniyle Claudia Goldin’e verildi.

AW095620_24

BARIŞ ÖDÜLÜ İRANLI MUHAMMED’E VERİLDİ

Nobel Barış Ödülü, geçtiğimiz ekim ayında Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen törenle “İran’da kadınlara yönelik baskıya karşı insan hakları ve özgürlükler” mücadelesi nedeniyle İranlı Narges Muhammedi’ye verilmişti.

AA-20231210-33152840-33152829-2023_NOBEL_BARIS_ODULU_TORENI

İran tarafından 13 kez tutuklanan, 5 kez mahkum edilen, 31 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu anda cezaevinde bulunan Muhammedi’nin yerine ödülü çocukları Kiana ve Ali Rahmani’ye verildi. (İHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Korkunç kaza!  Kafa kafaya çarpıştılar: Çok sayıda ölü ve yaralı varKorkunç kaza! Kafa kafaya çarpıştılar: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Vali Gül açıkladı: 822 fırına ilişkin rapor tutulduVali Gül açıkladı: 822 fırına ilişkin rapor tutuldu
Benzin istasyonu tabelasına çarpan sürücünün acı sonu!Benzin istasyonu tabelasına çarpan sürücünün acı sonu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking