Firma Rehber

Macron, Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna katılanlara ulusal liyakat verdi

Macron, ödüllerin başkent Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna katkıda bulunan isimlere verildiği törene katıldı.

Törendeki konuşmasında Macron, 2019'da yangında ciddi şekilde hasar gören ve geçen yıl ziyaretçilere kapıları açan ve ulusal liyakat verdi (Chevalier Dans National du Mete) için katedralin restorasyonunda “bir ulusun ulaşabileceğini” fark etti.

Turistleri çekmeye devam ediyor

Yangından sonra 5 yıllık restorasyonun tamamlanmasıyla kapılarını yeniden açan Notre Dame Katedrali, dünyanın her yerinden turistleri ziyaret ediyor.

Fransız yazar Victor Hugo'nun ünlü “Gobba di Notre Dame”, 5 yıllık restorasyon sürecini tamamladıktan sonra yangından sonra 2019'da Paris'nin Notre Dame Katedrali sembolünden esinlenerek. Katedral 8 Aralık 2024'te tekrar kapılarını açtı.

Vakıf 1162'ye yerleştirildi, 3 yüzyılda tamamlandı ve Hz olarak adlandırıldı. İsa Anne Hz. Mary'ye atıfta bulunan katedral, yangından bir yıl önce 11 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Bununla birlikte, 15 Nisan 2019'da çıkışın nedeni henüz belirlenmedi, Kule ve Katedralin 96 metre çatısı tamamen çöktü ve bazen yok edildi.

Yangından hemen sonra, Notre Dame'i 5 yıl içinde onarma hedefi tanıtıldı ve 2 aşamalı bir restorasyon çalışması başlatıldı. Sonuç olarak, Eylül 2021'e kadar, yapının hasarlı kısımları güçlendirildi. Bu çalışmaların ardından restorasyon çalışmaları Kasım 2024'e kadar gerçekleştirildi.

İlk aşamada, ibadet yerinin hasar görme alanının yıkılmasını önlemek için gerekli önlemler alınmıştır ve bu nedenle malların yapı içindeki envanteri kaldırılmıştır.

300 ton yangın hasarı olan kulenin iskelesinin kaldırılması 1 yıldan fazla gerektiriyordu.

Ateşin neden olduğu mermi, binada güvenlik tehlikesi ve 2021 yılına kadar katedral sonrasında Kovid-19 salgını tamamen restore edilemedi. Ayrıca, salgın çalışma nedeniyle Mart-Haziran 2020 döneminde askıya alındı.

En yenilikçi teknolojiler, tarihsel yapıyı orijinaline uygun olarak geri yüklemek, elektrikli ekipmanı tamamen yenilemek ve çalışmaları yangınlardan korumak için kullanılmıştır.

Restorasyonda 2.000'den fazla meşe kullanılırken, 250 şirketten 2.000'den fazla işçi Fransa'nın dört bir yanında çalıştı.

Kasaların yeniden yapılandırılması için 1000 metreküp taş kullanılırken, katedralde 2 bin heykel ve dekoratif eserler restore edildi veya yeniden inşa edildi.

Kule yeniden yapılandırılmış olsa da, katedral dışındaki alanlarda birçok tablo geri yüklendi ve yapıda tasvir edildi.

Çevre örgütleri, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan nedenlerle katedralin restorasyon sürecinde kurşun kullanımına tepki gösterdi.

Yangından sonra başlatılan yardım kampanyası ile dünyanın dört bir yanındaki 340 bin kişi Katedralin restorasyonu için toplam 846 milyon avro yarattı.

Tüm bu restorasyon sürecini temel detaylar ve vizyonlarla tanımlayarak, kitap 24 Kasım 2024'te yayınlandı.

Resmi açılış töreni, 7 Aralık 2024'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Donald Trump ve Ukrayna cumhurbaşkanı Volumi Zelenskiy de dahil olmak üzere 40 eyalet ve hükümetin liderlerinin Notre Dame Katedrali için katılımıyla gerçekleşti.

Ertesi gün, 8 Aralık'ta ibadet için katedralin kapılarını yeniden açtı ve halka ziyaret etti.

Ziyaretçiler, katedrali daha kolay ziyaret etmek için internette ücretsiz rezervasyon yapabilirler.

Bir rezervasyon yapamayan ziyaretçiler, katedralin önündeki uzun ve hızlı ilerleme kuyruğundan geçerek yapıyı ziyaret edebilirler.

5 yıldır ziyaretçilere kapalı olan katedral, dünyanın her yerinden ziyaretçilerin ve iyi havanın gelişiyle yerel halkın büyük ilgi görüyor. (AA)
Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlandı

İlgilenebilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
handycasinozone.com freebetstake.com Elexbet