Firma Rehber

Kaboğlu ilk kez 'İlk 4 Unsur'da sahneye çıktı, PKK marşları eşliğinde halay çekildi! Tepkiler birbirini takip ediyor: Mansur Yavaş, Ümit Özdağ, Muharrem İnce…

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu oldu. Baroyu 22 yıl yöneten İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, bölünmenin ardından 22 yıl sonra yönetimini kaybederken; Seçimi 7 bin 219 oyla kazanan Kaboğlu'nun ardından Hasan Kılıç 5 bin 497 oyla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada 4 bin 497 oyla Turgay Bilge yer alırken, dördüncü ve beşinci sırayı ise Primo Principio adayları Filiz Saraç ve Ali Gürbüz paylaştı.

PKK'NIN MÜZİĞİYLE GELDİLER

Kaboğlu'nun seçimi kazanmasının ardından bir grup avukatın terör örgütü PKK sloganları atarak marş ve müzik eşliğinde halay çektiği görüldü. O anlar “Barı aldık hevalno” notuyla paylaşılırken; Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

“ANAYASAL” UNSUR GÜNDEMİ YARATTI

Seçimleri kazanan İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Anayasa Profesörü İbrahim Özden Kaboğlu, ilk konuşmasını Haliç Kongre Merkezi önündeki avluda yaptı. Kaboğlu'nun Anayasa ile ilgili “Fikir, dayanışma ve eylem dönemi başladı” açıklaması, gündem yarattı.

hgfghfgh

KABOĞLU: “YAZILABİLİR NESNELERE OLUMLU BİR ANLAMIYLA DOKUNULABİLİR”

Kaboğlu şu ifadeleri kullandı:

“Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. 1995'te olduğu gibi 2001'de olduğu gibi 1995'te de önsözdeki ırkçı ifadeler kaldırıldı. 2001 değişikliğinde laik cumhuriyet ve demokratik cumhuriyet kavramı değiştirildi. 14. maddeye insan haklarına dayalı devlet yönetimi tanımı eklenmiş, 1961'de öngörülen insan haklarına dayalı devlet yönetimi, 2001 yılında Anayasa'ya yeniden getirilmişti. İnsan haklarına dayalı laik ve demokratik bir cumhuriyet… Bu bakımdan Anayasa, Mahkeme kararlarında daha da ileri gitti: “Hepimiz hak, hukuk ve adalet için insan haklarına dayalı laik ve demokratik toplumsal hukuk devletini savunacağız.”

KABOĞLU'NA AŞAĞIDAKİ TEPKİLER GELDİ

Kaboğlu'nun özellikle ilk 4 habere ilişkin sözleri tepkilere yol açtı.

MANSUR YAVAŞ'TAN KABOĞLU'NA TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu'nun Anayasa'nın değişmez maddelerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Thumbs_b_c_0812a115441c2558b8aba5e50e94fc4a

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“AY'nin 4. maddesi çok açık efendim. Anayasa Mahkemesi bu konuda iki kez karar vermiş ve 4. maddenin ilk 3 maddesini koruduğu için değiştirilemeyeceğini belirtmişti. “Senin için iyi olması durumu değiştirmez.”

ÜMİT ÖZDAĞ: “SENİNLE VE KANDİL firari timi ile birlikte savaşacağız”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Kaboğlu'na tepki göstererek şunları söyledi;

“İbrahim Kaboğlu, kim Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunursa, biz de Zafer Partisi olarak ona olumlu dokunuruz. Siz, Öcalan'ın avukatlarını da yanınıza alarak İstanbul Barosu seçimlerini kazandınız.
Şimdi de İstanbul Barosu Başkanı olarak tüm hayatınız boyunca olduğu gibi Atatürk'e ve milli, üniter ve laik Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığınıza devam edeceksiniz.
Atatürkçülere, Türk milliyetçisi hukukçulara, size ve firari Kandil kadrolarına karşı da mücadele edeceğiz.

Şeyh Sait bile kazandığını sanıyordu. Ta ki Atatürk'ün askerleri gelene kadar…
Atatürk'ün avukatları gelene kadar kazandığınızı hayal edin…”

hjjghj

MUHARREM İNCE: “TEKLİF YAPILMAZ! DÖNEM”

Vatan Partisi lideri Muharrem İnce de paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İktidar, muhalefet, Meclis Başkanı, Baro Başkanı, olumlu, olumsuz hiç fark etmez. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilemez, bu teklif bile edilemez. Nokta.”

fdsfgsdg

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber