Firma Rehber

Biden'dan İran Açıklaması: İsrail'in Ne Zaman Saldıracağını Biliyorum

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de yaşanan Milton Kasırgası nedeniyle daha önce planladığı ancak ertelenen Almanya gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“EVET” DİYORUZ CEVABINI VERDİ

Bir muhabir şu soruyu sordu: “İsrail'in İran'a misillemesinin nasıl ve ne zaman gerçekleşeceğine dair bilginiz var mı?” Biden soruyu şu şekilde yanıtladı: “Evet ve evet.” diye yanıtladı. Biden daha sonra “Bize söyleyebilir misiniz?” “Hayır ve hayır.” diye yanıtladı.

“BENİM İÇİN BİR FIRSAT VAR”

Orta Doğu'da barış konusunda İsrail ile İran arasındaki çatışmaları bir süreliğine durdurma fırsatının bulunduğunu savunan Biden, şöyle konuştu: “Bence bir fırsat var ve meslektaşlarım İsrail ve İran'la uzlaşmacı bir yaklaşımla başa çıkabileceğimiz konusunda hemfikir. Bu muhtemelen çatışmayı bir süreliğine sona erdirecek.” Biden ayrıca Lübnan'da ateşkes yönünde çalışma olasılığı olduğuna inandığını ancak bu tür çabaların Gazze'de daha zor olacağını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Tuğgeneral İranlı Abbas Nilfurushan'ın öldürüldüğü saldırılara yanıt olarak 1 Ekim'de İsrail'e roket saldırısı düzenlendiğini bildirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İran'ın füze saldırısıyla “büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini” söyledi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber