Firma Rehber

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki LGBT tartışması ortalığı karıştırdı! AK Parti ile CHP'liler birbirlerine saldırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı toplantısının üçüncü oturumu, Meclis Birinci Başkan Yardımcısı Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane Belediye binasında gerçekleştirildi.

Mecliste gündem dışında söz alan AK Parti Meclis üyesi ve Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu üyesi Şeyma Aktaa, LGBT bireylerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'ndeki anaokulları, kreşler, anaokulları ve kamplarda çalıştırılmasına tepki gösterdi.

Küresel LGBT lobisinin ülkelere ve toplumlara kendini empoze ettiği ve artık çocuklara da ulaştığı bir süreç yaşandığını vurgulayan Aktaa, LGBT aktivistlerinin, derneklerinin ve çalışmalarının küresel lobi sermayeleri tarafından açıkça finanse edildiğini ve her ebeveynin, ırkı ne olursa olsun, anne babaya destek vermesi gerektiğini söyledi. Siyasi görüşlüler bu tehlikeyle yüzleşmekten rahatsızlık duyuyor.

Aktaa, şunları söyledi: “Türkiye'de LGBT çalışmalarının siyasi koruyucusu ve uygulayıcısı ortak CHP ve DEM'dir. Her LGBT dayatmasını bireysel hak ve özgürlükler olarak sunmaya çalışıyorlar. Ancak konunun özü ve çalışmanızın amacı tamamen buna dayanıyor. Toplumu dönüştürme konusunda burada yetişkinlerin özel hayatlarıyla kesinlikle ilgilenmiyoruz. “Onların kişisel tercihlerinden bahsetmiyoruz. Kamuoyuna dayattığınız LGBT ve benzeri dayatmalardan endişe duyuyoruz. Organizasyona desteğinizi bırakmanızı istiyoruz. LGBT bireylerin işi.” dedi.

Ebeveynlerin çocuklarını bu tehlikeden korumasının önemine vurgu yapan Aktaa, şöyle devam etti:

“Üzücü olan şu ki, çocuklarımızın ve gençlerimizin dünyası zaten küresel saldırı altında. Bizler zihinlerimizi güzelliklerle doldurmaya çalışan ebeveynleriz ama CHP bu saldırıyı yerel düzeyde devlet eliyle, kamunun kaynaklarını kullanarak gerçekleştiriyor. elindeki belediye kaynaklarıyla çocuklarımızın dünyasına giriyor. yayınladığı kitaplarla, anaokullarına yerleştirdiği programlardaki yönlendirmelerle, yerleştirdiği insanlarla. çocuklarımızın önünde, anlattıkları hikayelerle, satın aldıkları sosyal medya içerik üreticileriyle ve daha doğrusu okulda yapılan anketle…”

“ANNELER LÜTFEN MAHU’YU ARAŞTIRIN”

Beyoğlu Belediyesi tarafından işe alınan ve durumun ortaya çıkması üzerine istifa eden LGBT aktivisti Kerem Kitay'ın anaokullarının başında olduğunu belirten Aktaa, bu kişinin aynı zamanda CHP'nin toplumsal cinsiyet eşitliği başkanı olduğunu söyledi.

Aktaa, şunları söyledi: “CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı göreve gelir gelmez AK Parti döneminde inşa edilen 12 okul öncesi eğitim merkezinin başına LGBT üyesi Kerem Kitay'ı atadı. Şu anda İBB çocuk kamplarından sorumlu Merve Oduk Özeren de görevde. Bir LGBT aktivisti ve MAHU üyesi”, MAHU'yu arayın. Anaokulundan bahsediyoruz. Çocuğun annesinin kollarından çıkıp sosyalleştiği ilk yerdir. Burada 4-6 yaşlarında belediyeye ait kreşlere gönderilen çocuklarımızdan, ardından İBB kamplarına gönderilen 18 yaş altı çocuklarımızın da yanlarında LGBT ve MAHU olmasından bahsediyoruz. dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Beyoğlu'nda okul öncesi eğitime yönelik ayrı bir müfredat hazırladığını ve bu konuda gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini belirten Aktaa, CHP'li belediyelerin LGBT bireylere yönelik yürüttüğü çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“İlk sırada 'LGBT çocuklar var' diyen CHP'nin Kadıköy belediye meclisi var. CHP, 2019 seçimlerinde İstanbul'da iktidara geldikten kısa bir süre sonra basın ve görsel kanalları kullanarak LGBT propagandası yapmaya başladı. medya Küresel çapta desteklenen Rainbow Project dergisi, Fransızcadan çevrilen 'Crippy Philosophy' adlı kitap serisinde pedofili ve sapkınlık temalarını içeren öyküler ve çizimler yer aldı, müstehcen ilan edildi. satışı yasaklandı.

Sarıyer Belediyesi'nin paydaşları arasında yer aldığı proje kapsamında okullarda LGBT ile ilgili anketler yapıldığını, küçük çocukların LGBT fikirleriyle tanıştırıldığını belirten Aktaa, şöyle konuştu: “Veliler soruları tesadüfen görüp Milli Eğitim'e şikayette bulundu. Ayrıca şunları söyledi: İBB tarafından ücretsiz olarak dağıtılan derginin kapak fotoğrafı ve içeriğiyle LGBT propagandası yaptığı belirtildi. “Burada kendisini sorularla sorguladık, Feshane açılışındaki serginin satanizm, pedofili ve eşcinsellik temalı yazılarla dolu olması insanlarda tepki ve eylemlere neden oldu. Her LGBT dayatmasından sonra vatandaşların tepki gösterdiği düşünülüyor. bu tepkiler geliyor, görüntü kaldırılıyor, konum değişiyor ama vazgeçmiyorlar.” dedi.

“DEMOKRASİ VAR AMA BİR SINIRINA KADAR”

Konuşması sırasında Aktaa'nın sözünü birkaç kez kesen TBMM Birinci Başkan Yardımcısı Nuri Aslan, yapılan suçlamaların kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Anlamını aşan açıklamalar var. Elbette demokrasi vardır ama ancak bir noktaya kadar vardır. belli ölçüde.” dedi.

AK Partililer, Aslan'ın oturumu adil yönetmediğini ve sohbeti böldüğünü öne sürerek tepki gösterdi.

Aktaa'nın ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, belediyelerinde “Anaokulu Koordinatörü” diye bir pozisyonun bulunmadığını, kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Güney, şöyle konuştu: “Belediyelerin işe alım süreçleri var. Bu kişilerin güvenlik soruşturmasıyla ilgili olarak ilgili makama yazı yazıyorlar ve mektubun cevabını aldıktan sonra uygunsa kişinin özel hayatına alım gerçekleştiriyorlar. cinsel hayat ve diğer özellikler bizim için önemli değil Bizim için önemli olan Valilikten veya ilgili makamlardan gelen kurumun çalışma belgesidir dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Aktaa'nın konuşmasından neden rahatsızlık duyulduğunu anlamadığını belirterek, şöyle konuştu: “LGBT'lerin anaokullarında veya kreşlerde çalışması sizce doğru mu, değil mi? Bunu açıkça ifade edin. Arkadaşımızın konuşmasının temeli. Bu sorunla ilgili Meclis'te bazı şikâyetler duyuyoruz. İnsanlar neden rahatsız oluyor? 'LGBT bireylerin bu tür kurumlarda çalışmasının hiçbir sakıncası yoktur.' “Siz böyle söylerseniz buna karşı olduğumuzu ifade ederiz. LGBT'nin küresel bir operasyon olduğuna, dünyada cinsiyet nötrleştirilmesiyle ilgili bir operasyon olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde belediyeler aracılığıyla dayatılmasına da karşıyız.” dedi.

“BU KİŞİ İBB ÇALIŞANI DEĞİLDİR”

CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, Aktaa'nın CHP'yle ilgili sözlerinin doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu kadar yalan ve iftiradan herkes rahatsız olur. O kişi İBB çalışanı değil. Siz 'Nasıl güveniyorsunuz' dediniz. Çocuklar LGBT topluluğuna mı? Kimin LGBT olduğunu ve kimin cinsel tercihi olduğunu nasıl anlayacağınızı merak ediyordum. Bunun için ne tür bir test var? dedi.

Meclis'te sözlü tartışma yoğunlaşırken AK Partili ve CHP'li milletvekilleri birbirlerine düşman oldu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Birinci Başkan Vekili Aslan oturumu erteledi. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber