Uzman isimden gıda zehirlenmesi alarmı! Belirtiler 15 dakikada başlayabilir! 3 can alan zehirlenmenin nedeni…

Almanya’dan tatil için İstanbul’a gelen 4 kişilik Böcek ailesinin, Ortaköy’de fırında patates ve midye yemesi feci bir zehirlenmeye neden oldu. Gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan ailenin anne ve iki çocuğu maalesef hayatını kaybetti. Gıda güvenliğini bir kez daha gündeme getiren olayın ardından Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, kritik uyarılarda bulundu.

GIDA ZEHİRLENMESİNDE HİJYEN ÖNEMLİDİR

Gıda zehirlenmelerinde hijyenin önemli rol oynadığını belirten Prof. Dr. Göral, gıda zehirlenmelerinde hijyenin önemli rol oynadığını söyledi. Prof. Dr. Göral, son zamanlarda midye tüketen bazı vatandaşların hastalandığını belirterek, “İki çocuk veya aile üyesi etkileniyor. Midye hijyenine dikkat edilmezse salmonella, vibrio gibi bakteri ve toksinler bulaşabiliyor ve bu da gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Temiz, bilinen yerlerden tüketildiğinde genellikle sorun olmuyor. Ancak yaşlılarda, çocuklarda, yeni doğanlarda, hamilelerde veya bağışıklık sistemi zayıf kişilerde durum ciddi olabiliyor”.

TÜKETİCİLER VE HAZIRLAYICILAR DİKKATLİ OLMALIDIR

Prof. Dr. Göral, midye hazırlarken ve pişirirken hijyen standartlarına uyulması gerektiğinin altını çizdi. “Hazırlayan kişinin elleri, bıçakları, malzemeleri ve kesme tahtası temiz olmalı; yemekten sonra da eller temiz olmalıdır. Yemekten sonraki 15 dakika ila 3 saat içinde mide bulantısı, kusma, ishal, bakteri temasına bağlı karın ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Hafif vakalar dinlenme ve sıvı gıdalarla atlatılabilir, ancak orta ve ağır vakalarda doktora başvurmak gerekir.”

Uzmandan Gıda Zehirlenmesi Uyarısı! Belirtiler 15 dakika içinde başlayabilir! 3 kişinin hayatına mal olan zehirlenmenin nedeni... 2

MAYONEZLİ BESİNLERE DİKKAT EDİN

Fırında patates gibi mayonezli besinlerde hijyenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Göral, şu uyarıda bulundu: “Stafilokok gibi bakteriler uygunsuz koşullarda gelişerek şiddetli mide bulantısı, kusma, düşük tansiyon ve hatta şoka neden olabilir. Bu nedenle yiyecekleri bilinen ve güvenilen yerlerden almak, yemeden önce ellerinizi yıkamak ve hazırlayanların hijyen kurallarına uymak önemlidir. Hijyen sağlandığında genellikle gıda kaynaklı sorunların önüne geçilebilir.”

İlginizi Çekebilir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Teams | Telegram | Whatsapp bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. | 33 Rehber Sitesi 500 TL

pusulabet giriş jojobet jojobet giriş jojobet pusulabet giriş jojobet giriş
gaziantep escort gaziantep escort