Firma Rehber

Kuzey Kore, “süper büyük savaş başlığı” kapasitesine sahip balistik füzeyi test etti.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, ülkenin lideri Kim Jong-un, söz konusu füzelerin test fırlatılmasına tanık oldu.

“4,5 ton sınıfı süper büyük savaş başlığı taşıyabilen” “Hwasongpho-11-Da-4.5” isimli taktik balistik füzenin 320 kilometre mesafeden doğruluğunun doğrulanması amacıyla test fırlatması gerçekleştirildi. Ayrıca geliştirilmiş bir stratejik seyir füzesi de test edildi.

Kim, testlerle silah ve teçhizatın performansının artmasının “dış güçlerin Kuzey Kore'nin güvenliğine yönelik oluşturduğu ciddi tehditle doğrudan ilgili olduğunu” belirterek, test sonuçlarından memnun olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore lideri ayrıca ülkenin nükleer gücünün artırılması gerektiğinin altını çizerek, askeri kapasitenin güçlendirilmesini en önemli konu olarak gördüğünü, çünkü “bölgedeki siyasi ve askeri durumun mevcut güvenlik ortamını tehdit ettiğini” söyledi.


Füze testleri

Öte yandan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS), dün Kuzey'in füze denemelerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, yerel saatle 07.00 sıralarında Kuzey Kore'nin Kaechon bölgesinden kuzeydoğuya doğru çok sayıda kısa menzilli balistik füzenin fırlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, füzelerin yaklaşık 400 kilometre mesafe kat ettiği ve Güney Kore'nin, Kuzey'in bu eylemlerini şiddetle kınadığı belirtildi.

Kuzey Kore, 2 Temmuz'da 4,5 ton sınıfı süper büyük savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip “Hwasongpho-11Ta-4.5” isimli taktik balistik füzenin başarıyla test edildiğini duyurmuştu.

JCS sözcüsü Albay Lee Sung-jun daha sonra Pyonyang'ın füzeyi “başarıyla” test ettiği iddiasının “büyük ihtimalle yalan” olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş