Firma Rehber

Rusya'dan Almanya'ya yanıt: Görmeden hiçbir planı reddetmiyoruz – Son Dakika Dünya Haberleri

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada mevcut durumu değerlendirdi.

İran'ın Rusya'ya füze gönderdiği yönündeki iddiaları değerlendiren Peskov, şunları söyledi: “Bu bilgiyi gördük. Bu tür bilgiler her zaman gerçek değildir.” dedi.

Peskov, İran'ın önemli bir ortak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ticari ve ekonomik ilişkilerimizi, en hassas olanlar da dahil olmak üzere mümkün olan tüm sektörlerde işbirliğimizi ve diyaloğumuzu geliştiriyoruz. Bunu iki ülke halklarının çıkarları doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna sorununu çözmek için bir barış planı hazırladığı haberlerine değinen Peskov, bu planın detaylarına ilişkin herhangi bir bilginin bulunmadığını söyledi. “Hiçbir planı körü körüne reddetmiyoruz, ancak neyin tehlikede olduğunu anlamak zorundayız.” dedi.

Balık, “Ukrayna'daki çatışmanın barış yoluyla sona erdirilmesi yönünde bir ilerleme yok. Bu konuda Avrupa ülkelerinden çeşitli açıklamalar görüyoruz ancak süreci yöneten ülkeden ve Batı'dan bir açıklama göremiyoruz.” dedi.

Sözcü Peskov, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarında 2022 yılında meydana gelen patlamalara ilişkin soruşturmanın detaylı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş