Firma Rehber

6 ay 6 bin kilometre uygulaması nedir? Otomotiv sektöründe 6+6 kuralı ne demek? – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörünü yakından etkileyen bir açıklama yayınladı. Sektörde fahiş fiyatlardan kaçınmak için hayata geçirilen '6 ay 6 bin kilometre' uygulaması 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldı. Peki 6 ay 6 bin kilometre şartı nedir? Otomotiv sektöründe 6+6 kuralı ne anlama geliyor?

Yayınlanma: 27.06.2024 – 15:25

Abo Ol

Google Haberleri

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre; Otomotiv ticaretinde başlatılan “6 ay 6 bin kilometre” uygulamasının 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.6 ay 6 bin kilometrenin uygulaması nedir? Otomotiv sektöründe 6+6 kuralı ne anlama geliyor?

6 AY 6 BİN KİLOMETRE SORUSU NEDİR?

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe fahiş fiyatlar ve haksız ticaret uygulamalarının oluşmasını önlemek amacıyla 6 ay 6 bin kilometrelik süre talebini başlattı. Böylece ikinci el araçların yeni fiyatlarını aşması durumunda haksız kazanç elde etmek yerine; Bir otomobilin satılabilmesi için 6 aylık olması veya 6 bin kilometreye ulaşmış olması gerekiyor.

6 AYLIK 6 BİN KİLOMETRE TALEPİNİ KİM KARŞILAYACAK?

6+6 kuralı gerçek ve tüzel kişilerin ticari araçlarına ilişkindir. Yani hem bireysel satışların hem de ticari satışların bu kurala uyması gerekiyor.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber